I pracownia - mechanika

Mechanika

Zestaw instrukcji do I pracowni fizycznej - mechanika. Zajęcia odbywają się w sali K-6.

Pliki do pobrania

  • file 1a-1.pdf (0.18 MB)

    ĆW. NR 1A - WYZNACZANIE PRZYŚPIESZENIA ZIEMSKIEGO ZA POMOCA WAHADŁA REWERSYJNEGO

  • file 1b.pdf (0.25 MB)

    ĆW. NR 1B - WYZNACZANIE PRZYŚPIESZENIA ZIEMSKIEGO ZA POMOCĄ WAHADŁA REWERSYJNEGO

  • file 2.pdf (0.32 MB)

    ĆW. NR 2 - WYZNACZANIE PRĘDKOŚCI LOTU POCISKU NA PODSTAWIE BADANIA RUCHU WAHADŁA BALISTYCZNEG

  • file 3.pdf (0.33 MB)

    ĆW. NR 3 - BADANIE RUCHU TŁUMIONEGO

  • file 4.pdf (0.21 MB)

    ĆW. NR 4 - POMIAR LEPKOŚCI CIECZY METODĄ STOKESA

  • file 5.pdf (0.29 MB)

    ĆW. NR 5 - WYZNACZANIE WARTOŚCI CP/CV DLA POWIETRZA METODĄ CLEMENTA- DESORMESA

  • file 8.pdf (0.28 MB)

    ĆW. NR 8 - POMIAR MOMENTU BEZWŁADNOŚCI KOŁA MAXWELLA

  • file 9.pdf (0.22 MB)

    ĆW. NR 9 - SPRAWDZANIE II ZASADY DYNAMIKI NEWTONA DLA RUCHU OBROTOWEGO BRYŁ

  • file 10.pdf (0.29 MB)

    ĆW. NR 10 - WYZNACZANIE CZĘSTOTLIWOŚCI DRGAŃ WIDEŁEK STROIKOWYCH METODĄ POMIARU CZĘSTOŚCI DUDNIENIA

  • file 11.pdf (0.44 MB)

    ĆW. NR 11 - WYZNACZANIE DŁUGOŚCI ORAZ CZĘSTOTLIWOŚCI FALI AKUSTYCZNEJ

  • file 12.pdf (0.49 MB)

    ĆW. NR 12 - BADANIE PARAMETRÓW FALI GŁOSOWEJ METODĄ REZONANSU W RURZE OTWARTEJ

  • file 13.pdf (0.31 MB)

    ĆW. NR 13 - BADANIE CENTRALNYCH ZDERZEŃ SPRĘŻYSTYCH I NIESPRĘŻYSTYCH

  • file 14.pdf (0.32 MB)

    ĆW. NR 14 - WYZNACZENIE WSPÓŁCZYNNIKA TARCIA TOCZNEGO

  • file 15.pdf (0.37 MB)

    ĆW. NR 15 - BADANIE ROZKŁADU NIEPEWNOŚCI POMIAROWYCH W POMIARACH OKRESU WAHAŃ WAHADŁA

  • file 16.pdf (0.28 MB)

    ĆW. NR 16 - BADANIE ANHARMONICZNOŚCI WAHADŁA FIZYCZNEGO

  • file 17.pdf (0.22 MB)

    ĆW. NR 17 - WYZNACZANIE MOMENTÓW BEZWŁADNOŚCI BRYŁ SZTYWNYCH ZA POMOCĄ WAHADŁA SKRĘTNEGO

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję